Великобритания плаща по 350 паунда месечно на всеки, приел бежанец в дома си

149

Финансовите средства започват да се изплащат от днес. Всеки, който желае да приеме бежанец в дома си, може да се регистрира в специален сайт, където да докаже познанството си с украинците

Великобритания ще плаща по 350 паунда (813,72 лв.) месечно на хората, които отварят вратите на домовете си за граждани, бягащи от войната в Украйна. Раздаването им започва днес.

Чрез специален сайт желаещите да приютят бежанци трябва да се регистрират и да докажат познанство с украинците. До момента Великобритания е приела едва 3 000 от тях. Около 40 големи фирми искат да станат генерални спонсори на украински граждани, желаещи да отидат на Острова, предаде Нова телевизия.

Генератори ще тръгнат още днес към Украйна, за да захранят болниците, останали без електричество в Украйна, а британската страна ще приеме деца, болни от рак, останали без възможност за лечение.

Премиерът Борис Джонсън пък стартира серия от срещи, за да обсъди защитата им от евентуално руско нападение. Един от британските туроператори от своя страна отмени чартъртните полети до Полша и България.

По публикацията работи: Мариела Анастасова