Непълнолетен е задържан за стрелбата по автобуси на градския транспорт в Пловдив (ВИДЕО)

165

Случаят е от събота, 18 декември. До момента стрелецът бе неизвестен. Нанесени са сериозни материални щети по превозните средства

Стрелба в автобус на градския транспорт

„Около 18 часа на 18-ти декември четири деца се уговарят да се видят на площадка, водеща към Античния театър в Пловдив. Уговорката е била да консумират храна, напитки, да си говорят и да слушат музика. Отивайки около 18 часа на тази площадка, едното от децата вади въздушно оръжие. За да покаже на другите деца колко далеч стреля, той произвел около 10 изстрела по движещи се МПС-та. Три от сачмите попадат върху стъклата на автобуси на градския транспорт и ги повреждат“, обясниха от полицията в Пловдив.

Установено е, че децата са 16-годишни.

„По данни да служителя в градския транспорт, се касае за щети от 800 до 1000 лева на стъкло. Две от децата са стреляли с този пистолет по заложени от тях кенчета. Все още не сме установили откъде лицето се е сдобило с този пистолет, тъй като той няколко пъти променя версията си. Едно от версиите е, че лицето е закупило пистолета от магазин с чужда лична карта“, допълниха още от полицията.