Минеков връчва на ГЕРБ писмото за освобождаване на НДК (ВИДЕО)

150

Преди дни министърът на културата обяви, че в петък ще помоли ГЕРБ да напуснат сградата на НДК

Днес проф. Велислав Минеков ще връчи писмото за освобождаване на два етажа на НДК от партия ГЕРБ.

„Предлагам да се изместят от тези два етажа. Ще им намерим достойно място. Помолил съм областния управител да търси такова, така че ще се случи“, обясни Минеков.

„Това е една молба, правни основания има. Нека освободят етажите, за да може НДК да се върне към нормалната си работа. Давам им кратък срок“, заяви още Велислав Минеков.

Той обясни, че ако моблата не свърши работи, ще опита по законов ред.

„През този период, в който ГЕРБ са тук, загубите са огромни. Вече съм го съобщил публично“, добави Минеков.

 

Това е молба и има препоръчителен характер, подчерта Минеков. „Дошъл съм с мир, без полиция. Очаквам да слезе човек от деловодството, за да му го предам, не ми се качва с асансьор“.

Среща между Минеков и представители на ГЕРБ обаче нямаше. Той не пожела да се качи в офиса им, където го очакваха Томислав Дончев, Даниел Митов и Росен Желязков.

„Всички си даваме сметка, че този спектакъл се прави, за да удовлетворява очакванията на онези, които се радват на всички малки или големи процеси на „изчегъртването” на ГЕРБ”, посочи Росен Желязков. Той определи действията на Минеков като „зрелища, в които няма хляб“.

„Минеков е еманация на овластената арогантност и честно казано простащина, която се мотивира от Президентството.. Това очевидно е опит за отмъщение и криворазбрана справедливост”, коментира от своя страна Даниел Митов.

Писмото до ГЕРБ можете да прочетете ТУК.