Мъж подпали дома си, при опит да изпече пържоли в тостер

184

Мъж е подпалил собствената си къща заради нелеп инцидент. Човекът решил да експериментира и да си опече своите пържоли не във фурната, както правят обикновените хора, а в тостера

Няколко минути след като ги сложил обаче, електрическият уред избухнал в пламъци и предизвикал пожар, който нанесъл значителни щети на дома му.

Мъжът обаче останал изключително недоволен от сумата, която му била изплатена от застрахователната компания. Били му изплатени 418 000 долара (353 300 евро), което е максималната сума по полицата на двойката.

“Приготвянето на пържола в тостер е поначало рецепта за бедствие. Това, че са оставили включен тостера и са излезли от дома си е съвсем погрешно. Никога, никога не оставяйте готвенето без надзор, дори ако мислите, че ще останете за минута – и моля, използвайте уредите си за целта, за която са проектирани. Тостерите са за тост”, заявил омбудсманът за застрахователни и финансови услуги.

Специалистите предупреждават, че приготвянето на пържола по този начин може да причини хранително натравяне. Те обръщат внимание и върху други съпътстващи рискове като:

“Готвенето на сурови храни в тостер е не само риск за здравето, но може също да създаде опасност от пожар заради мазнините, които предизвикват пламък. Тъй като тостерът е предназначен предимно за готвене на хляб, а не на сурови храни, наличието на мазни петна по уреда анулират гаранцията на производителя.”

“Отделно от това е много трудно да почистите тостера си и да го ползвате повторно”, допълват специалистите.

По публикацията работи: Ралица Димитрова