Храните, които можем да си похапваме спокойно вечер, без да напълнеем

132

Всички знаем, че за да бъдем в добра физическа форма, не бива да ядем след 18 часа вечерта. Понякога обаче толкова ни се иска да се излегнем удобно пред компютъра, да си пуснем някой филм и да си похапнем нещо

Има някои храни. които можем да си похапнем вечер, без това да се отрази върху нашата фигура.

Ето и кои са те:

Черен шоколад

За всички, които обичат десертите, това е чудесна новина. Черният шоколад е богат на антиоксиданти и флавоноиди. Той е полезен за талията ви, но помага на сърцето, понижава холестерола, повишава нивата на серотонин. Това ви успокоява и съответно се ориентирате по-бързо към света на сънищата.

Зеленчукова супа

Леката супа има положителен ефект върху организма вечерно време. С нея можете да се заситите, без да прекалявате. Зеленчуците в нея стимулират отделянето на мелатонин, който е важен за съня. С нея няма нужда да си лягате гладни и да се въртите докато заспите. Просто си хапете една супичка и сънят сам ще дойде. Ако ли пък не, просто не сте се засители и можете да си сипете още малко. Хубаво е супата да е топла, за да ви предразположи към по-лесно заспиване.

Бадеми

Ядките като цяло са полезни по всяко време. Бадемите са богати на фибри и засищат. Те помагат за понижаване на кръвната захар, инсулина и подпомага разграждането на мазнините, пишат още от Actualno. В резултат на това тялото не е претоварено, вие се отпускате и си лягате. Тиквени семки Те са много полезни за среднощна закуска. В него има магнезий, калий и дори фибри. Магнезият е изключително важен за добрия сън. Вместо да взимате добавка, можете да си го набавите естествено през семките. Разбира се, ако нямате под ръка, можете да си набавите магнезий и през хранителна добавка.

Ориз

Оризът помага за по-лесно заспиване до 46%. Той стимулира отделянето на хормоните на съня и затова ви се доспива, когато си хапнете ястие с ориз. Не трябва да се прекалява с него обаче, защото има и въглехидрати в него. Те от своя страна могат да покачат захарта и оттам да не заспите. Опитайте някое то тези неща и със сигурност ще можете по-лесно да заспите. Също така, по-хубаво е да са естествени средства, вместо приспивателни, които дори могат да доведат до пристрастяване, а след това няма да можете да заспите без тях. А и тези средства до голяма степен имат и ефект на пречистване на организма от токсини, което е в плюс.

По публикацията работи: Ралица Димитрова