Служебният премиер: Ситуацията, която заварихме, беше „хаос“ (ВИДЕО)

176

Отчет за дейността на служебното правителството беше представен по време на брифинг в Министерския съвет. В него участие взеха министър-председателят Стефан Янев, както редица министри.

„Опитваме се да дадем отчет, за това което сме свършили до сега, макар, че един месец не е много. В моето първо телезвизионно интервю описах ситуацията, която видях като започнахме като „хаос“. Колкото повече се заравяме в проблемите и секторите, толкова повече намираме системен безпорядък и липса на правила“, започна министър-председателят Стефан Янев.

„За съжаление един от министрите, които присъстват тук, стана известен с една метафора и тя е източените язовири“, каза още Янев визирайки министърът на икономиката Кирил Петков.

Служебният премиер обясни, че правителството е демонстрирало кураж да представи реалната картина.

По отношение на основната задача на правителството – подготовката на парламентарните избори, премиерът подчерта, че правителството влиза в своята роля съответно отговорностите, които има.

„Най-важната от тях е да предоставим възможността ЦИК да вземе информирано решение по отношение на въпросите, които касаят нейната дейност – осигуряването на машини, осигуряването на тяхното обслужване и безпроблемно протичане на изборния процес. Предполагаме, че в рамките на законовия срок ще имаме не само решение, но и доставка на всички 1500 машини, необходими за вота“, заяви Янев.

„Имаме ангажимент към хората и да представим един нов стил на управление. Надяваме се, че полагаме, така да се каже, основите на такъв тип политическо поведение и този тип поведение ще бъде продължен от партиите, които ще влязат в следващото Народно събрание и ще формират кабинет“, посочи още Янев.