Военните се включиха в гасенето на пожара в Сливенско

110

Военнослужещи от Сухопътните войски се включиха днес, 30 август, в борбата с големия горски пожар, възникнал вчера в района на село Селиминово, област Сливен, съобщиха за медия „Нова Вест“ от Пресцентърът на Министерство на отбраната.

На терен от 8.00 ч. тази сутрин са шестима военнослужещи от военно формирование 22 220 – Сливен и инженерна техника – БАТ – М, които действат под ръководството на капитан Николай Евтимов. Те имат за задача да оказват съдействие за проправяне на просеки в землището на село Селиминово и по този начин да осигурят достъп на противопожарните автомобили, които гасят огъня.

Пожарът е възникнал вчера в горски масив между селата Селиминово и Голямо Чочовени. Включването на военнослужещи и техника е на основание отправено искане от областния управител на област Сливен и по разпореждане на командира на Сухопътните войски.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама