Ще поскъпне ли естественото раждане и други клинични пътеки?

64

Вчера беше проведена среща между представители на Надзорния съвет на НЗОК, БЛС и министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов

Националната здравноосигурителна каса и Българският лекарски съюз (БЛС) продължават обсъждането на анекс към Националния рамков договор 2020-2022 за медицински дейности.

Вчера беше проведена среща между представители на Надзорния съвет на НЗОК, БЛС и министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Анексът предвижда увеличение на цените на всички клинични пътеки. Най-голямо то ще бъде за КП 104 (една от клиничните пътеки, по която се лекува COVID-19), като от 618 лв. размерът ѝ ще нарасне на 1200 лв.

Клиничната пътека „Раждане“ ще бъде разделена на две, като ще се увеличи цената на естественото раждане.

Срещите между партньорите продължават, а целта е договореното в документа да съдържа такива параметри, които да гарантират пълноценното опазване здравето и живота на гражданите на България и финансовата устойчивост на системата.

Очаква се анексът да бъде подписан до края на седмицата.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама