4000 домакинства и фирми останаха без ток в София близо час. Ето защо

93

Електрозахранването прекъсна в 4000 домакинства и фирми за 50 минути тази сутрин в София. Това съобщават от пресцентъра на Разпределение България.

Несъобразени изкопни работи на строителна фирма са причината за прекъсването на тока кв. „Дианабад“ в столицата. Скъсан е кабел 20 kV, собственост на ЧЕЗ Разпределение България, като в резултат спря електрозахранването на 4000 домакинства и фирми за 50 минути на 25.06.2020 г. преди обяд. Частично засегнати бяха и кварталите „Изток“ и „Студентски град“.

Екипи на компанията положиха усилия за максимално бързото отстраняване на нанесените повреди.

Ден по-рано, отново при изкопни работи на строителни фирми, беше прекъснато електрозахранването на 2500 клиенти на дружеството за около 80 минути в столичния квартал „Манастирски ливади“.

ЧЕЗ Разпределение България призовава фирмите да координират с компанията поне две седмици предварително къде и кога ще извършват изкопни дейности. Това може да става на телефон 0700 10 010 или на имейл кlienti@cez-rp.bg.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама