Мястото, на което никога да не съхранявате дезинфектанта си

107

На прага на летния сезон в унисон с нестихналата епидемия и безспирната дезинфекция възниква въпросът как да съхраняваме този вид препарат.

Високите температури създават условия интериорът на автомобил, паркиран на открито, да се загрее. Повишава се и температурата в купето на автомобила.

Как това се отразява това на състава на антисептика, оставен в колата? Защо използването му може да бъде не само безполезно, но и опасно? Едно от местата, на които никога не трябва да оставяте бутилка дезинфектант – това е в колата.

Антисептикът съдържа алкохол и други съставки, които под влияние на високата температура, която се повишава в колата през лятото, причиняват изпаряването на съдържанието на бутилката. В резултат на това вече не може да се гарантира, че дезинфектантът ще бъде толкова ефективен, колкото преди.

Това казват фармацевти и лекари. Освен това, поради високите температури, химическият състав на дезинфектанта може да се промени и дори да предизвика алергична реакция, когато се приложи на ръцете, пише БЛИЦ. Оказва се, че антисептикът вече няма да убива бактерии и вируси, а по-скоро може да навреди на кожата ви.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама