Браво: Доброволци почистват днес Владайския канал

36

Петнадесет доброволци от пернишкия квартал „Църква“ ще почистват Владайския канал. Това съобщи кметът на района Радослав Динев.
Инициативата цели да се увеличи дебитът, който влиза в язовир „Студена“. Сега Владайският канал осигурява около 60-70 л/сек. за питейния водоизточник на Перник.
„Нашата вода идва от Витошкия водопровод, но независимо от това организираме акцията с мисъл да помогнем за водоснабдяването на Перник“, каза Динев.
Друга група граждани организира утре „Пернишки съботник“ също за почистване на Владайския канал и затрупани шахти от клони и пясъчни наноси. По данни на организаторите липсват 35 капака на шахти, които вече са поръчани и се изработват.

Преди Коледа доброволци от пернишкия квартал „Църква“ и селата Драгичево, Рударци и Кладница почистиха гористия терен към водосборната зона „Сива грамада“ във Витоша. Акцията им завърши с успех – водите, течащи под морените, бяха заустени към Витошкия водопровод и дебитът му увеличен с 10 л/сек

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама