Сагата с боклука: Италианските власти не знаят кой е крайният получател

62

„На този етап италианските власти не могат да кажат кой е крайният получател“, съобщи пред медии министърът на вътрешните работи Младен Маринов по повод информацията от италианските медии за спрените 815 тона боклук, предназначен за България.

„В Италия се води разследване за задържани в Милано вагони с отпадъци, за които в някои медии се твърди, че са предназначени за България. Има изрична забрана на прокурора, водещ разследването в Италия, за подаване на повече информация. На този етап италианските власти не могат да кажат кой е крайният получател на отпадъците. Това е информацията, получена по официалния канал за международно полицейско сътрудничество, оставаме в постоянен контакт с колегите за оказване на съдействие при необходимост“, съобщи министър Младен Маринов.

Снимка: МВР

До момента в Министерството на околната среда и водите не е постъпвало искане за съдействие от италианските власти, не е искана нотификация за внос на такъв отпадък, допълни министър Нено Димов. Той припомни, че от лятото са проведени срещи с МВР и Агенция „Митници“с цел засилване на контрола при вноса на отпадъци.

Припомняме Ви, че вчера италианската преса съобщи, че карабинерите от Милано са спрели 815 тона незаконен боклук, натоварен в 17 вагона за България.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама