Остри реакции след публикувани в наша медия лични снимки

323

Интимни снимки 18+ на приятелката на кандидата за кмет на София на „Демократична България“ арх. Борислав Игнатов бяха публикувани в столична медия на 5 септември.

Те предизвикаха масово възмущение в социалните мрежи и гневни реакции от страна на политическия елит.

Премиерът Бойко Борисов бе сред първите, които реагира много остро.

„Не приемам опитите чрез публикуването на лични снимки на едно момиче да се уязви кандидат за кмет на София. С подобни похвати се прекрачват граници, които досега не са били преминавани. Бил съм атакуван многократно по подобен начин. Не приемам такъв тип действия и категорично ги осъждам“, написа министър-председателят в профила си във „Фейсбук“.

Малко по-късно подобен пост се появи и на страницата на кмета на София Йорданка Фандъкова.

„Има граници, които не могат НИКОГА да бъдат прекрачвани – това са границите на човешкото достойнство. Опитът да се уязви един от кандидатите за кмет на София по такъв отвратителен начин, е не само недостойно, то убива смисъла от всичко, което правим. Казвам го като човек и жена! Изборите идват и заминават, но трябва да останем човеци!“, категорична бе тя.


„Гнусните методи за правене на кампания от властта достигнаха всички, които не са от властта. Това е очевидната истина. Разграничаването от себе си е особено психично състояние, което бих нарекла политическа шизофрения.“

Това заяви тази вечер кандидатът за кмет Мая Манолова по повод публикуваните от българска медия снимки, за които се твърди, че са на годеницата на един от кандидатите за кмет на София. Коментарът на Манолова бе провокиран от реакциите на премиера Бойко Борисов и на кмета на София Йорданка Фандъкова.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама