13.6 C
София
неделя, октомври 6, 2024
Начало България 61 223 седмокласници се потят на матура по БЕЛ днес

61 223 седмокласници се потят на матура по БЕЛ днес

51
Понеделник и сряда са неучебни дни за всички ученици

Започват матурите след 7 клас. В 7. 00 часа в Министерството на образованието беше изтеглен вариант номер 1 за изпита по български език и литература. Най-късно до 8.30 часа учениците трябва да са в училището, в което учат, с документ за самоличност и черна химикалка. Тя е нужна, защото за първи път тестовете ще се проверяват електронно. На всеки от листовете за отговори ще има индивидуален баркод. Работите ще се сканират.

Над 61 хиляди седмокласници ще се явят на матурите по български език и математика. Малка част от тях ще положат изпит по желание по чужд език.

На 17 юни се провежда изпитът по български език, на 19 по математика, а на 21 юни ще бъде изпитът по чужд език, който се заявява по желание.

Всеки изпитен комплект ще има свой уникален баркод, а учениците трябва да пишат с черен химикал. За разлика от предни години изпитните комплекти ще бъдат получени в училищата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама