Разследващ журналист е обявен за национално издирване

126

Журналистът Христо Гешов е в неизвестност повече от денонощие и е обявен за национално издирване, съобщиха от сайта „Бивол“.

От известно време насам Гешов е под полицейска закрила. През февруари тази година срещу него бяха отправени заплахи. Тогава той е работил върху репортаж за незаконна ВиК инсталация в курортния комплекс „Чифлика“ край Троян. Година по-рано той беше нападнат пред дома му.

През последните дни в български сайтове излязоха поредица от „жълти“ публикации срещу Христо Гешов. „По наша информация Христо е преживял много тежко тези клевети. Заблудил е полицая, зачислен за защитата му и е изчезнал по собствено желание. Възможно е да е напуснал страната. Или по-лошо…Молим, ако някой има информация за местонахождението му, да сигнализира на МВР.“, написаха колегите на журналиста от сайта „Бивол“.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама