САЩ изтеглят войските си от Либия

50

САЩ временно изтеглиха военни части от Либия на фона на ескалиралия конфликт, съобщават медии. Африканското командване на Въоръжените сили на САЩ(AFRICOM) информира в „Туитър“, че временно изтегля контингент от Либия от съображения за сигурност.

Отбелязва се, че AFRICOM продължава да следи обстановката и оценява възможността за възобновяване на военното присъствие на САЩ при необходимост. В съобщението командването пояснява, че военният континент е изтеглен в отговор на нестабилната ситуация в африканската държава. Допълва се, че мисията в Либия включва от военна поддръжка до дипломатически мисии, борба с тероризма, засилване на партньорството и подобряване на сигурността в региона. Не се разкрива броят на изтеглените военнослужещи от Либия. Преди няколко дни стана ясно, че Либийската национална армия на фелдмаршал Халифа Хафтар е предприела настъпление към столицата Триполи. В Либия има две паралелни правителства. Едното е в столицата и то е признато от международната общност, а другото е в Източна Либия, подкрепяно от Хафтар.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама