Още един очевидец на катастрофата, отнела два млади живота, разказа за случилото се

495
Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

Заради адската катастрофа на софийския бул. „Сливница“ в нощта между неделя и понеделник, днес столичани готвят нов протест. Припомняме, че 18-годишен „новоизлюпен шофьор“ с книжка от едва два месеца помете двама млади хора на пешеходна пътека – момиче на 23 години и момче на 22 години. Още вчера на мястото на тежкия инцидент се събраха протестиращи, които поискаха промени.

По разказ на свидетели, шофьорът е бил във видимо неадекватно състояние, въпреки че направените тестове за алкохол и наркотици отчели отрицателен резултат. Все още не е ясно с каква скорост е карал младият шофьор и спазил ли е ограничението от 50 км/ч. на мястото.

Още един очевидец на тежкия инцидент разказаха какво се е случило от неговата гледна точка. Благовест шофирал по булеварда в същия момент. Пресякъл улица „Русе” и след няколко секунди чул удара.

„Слязох и видях обувки по булеварда и дрехи”, разказа Благовест пред Нова телевизия. Първо видял тялото на удареното момиче, а после разбрал, че има тяло и на момче.

Той не е сигурен колко бързо се е движела колата, която ги е ударила. В този момент обаче светофарите вече не са работили.

Веднага е дошла полиция и е заградила мястото на инцидента.

Благовест разказва, че по булеварда, често се форсират двигатели и се кара бързо.

По публикацията работи: Пламена Сутева