Автоинструктор за адската катастрофа на „Сливница“: Някой не иска да каже каква е истината

2511
Кадър: Vbox7/Твоят ден

Такова мнение изрази автоинструкторът Йонко Иванов, във връзка с тежката катастрофа на софийския булевард „Сливница“, при която загинаха двама млади пешеходци – момиче на 23 години и момче на 22 години. Припомняме, че зад волана стоеше 18-годишен шофьор, който съвсем наскоро се сдобил с шофьорска книжка

Мълчанието на разследващия полицай говори за нещо по-различно – някой не иска да каже каква е самата истина. Автомобилът е на 30 години, няма как да развие 100 км/ч. Нужен е изцяло нов Закон за движение по пътищата. Не може да бъде така смачкан от удар на човек и той не може 300 метра да бъде влачен. Това е мнението на автоинструктора Йонко Иванов, който говори в ефира на NovaNews във връзка с тежката катастрофа на бул. „Сливница’ в София, при която загинаха двама невинни млади хора, минаващи по пешеходна пътека.

Йонко Иванов изрази несъгласие с експертните твърдения за катастрофата на бул. „Сливница“. „Беше казано, че първо – не е спряно на стоп палка, след това е имало гонка с полицията, ударени автомобили и 300 метра спирачен път със 100 км/ч. Това не е истина, защото 100 метра спирачен път отговарят на 100 км/ч по сух асфалт и 154 км/ч по мокър асфалт. Експертизата трябваше да стане в светлата част на денонощието, което значи, че булевардът трябваше да бъде затворен, а находките от ПТП-то щяха да дадат цялостната картина“, коментира той.

По публикацията работи: Пламена Сутева