Задава се топла вълна: Какво време да очакваме

193

През следващите дни вятърът ще е от източната четвърт, в повечето райони по-често умерен. В неделя и понеделник температурите ще останат без съществена промяна – в Западна и Централна България дневните ще достигат 23°-24°, в Източна ще остават по-ниски. Сутрин ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с купеста облачност, втория ден над западните райони и купесто-дъждовна. В

неделя само на отделни места е възможно да превали краткотрайно, в понеделник на много места в Западна България ще превали и прегърми. Във вторник ще проникне сравнително студен въздух и дневните температури ще се понижат, повече в североизточната половина от страната.

Ще бъде предимно облачно, на много места с превалявания. И в сряда ще се задържи сравнително хладно, по-често облачно, валежите ще намалеят. В четвъртък ще има повече и по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността. Вероятността за валежи намалява. Ще започне затопляне, което ще продължи и в петък, но отново ще има повече облачност и условия за валежи.