Баща учил детето на „занаят“: Изпразнили хладилника на двама пенсионери, ограбили ги и им нанесли побой (ВИДЕО)

503
Кадър: Vbox7/Здравей България

Ужасяващата случка е от Благоевград. Трима крадци проникнали в дома на възрастна двойка, докато хората спели. Тогава започнали да тършуват за ценности, а детето било насочено към хладилника, който малко по малко изпразнил. След като възрастната двойка се събудила, последвал и побой

Скандален грабеж се е случил в Благоевград. Извършителите са взели около 500 лева, после изпразнили хладилника на възрастно семейство, междувременно докато хората спели, те обръщали дюшеците на леглата им, а накрая, за капак, крадците нанесли и побой на беззащитните хора. Трима са нападателите. Шокиращото е, че сред тях имало и дете с баща си.

Нищо не предвещавало, че нещо ще се случи в дома на Ани и Славчо в понеделник вечер. „Много рано си легнахме тая вечер. Те са ни наблюдавали сигурно къщата и като са решили, че известно време е тъмно, значи сме заспали дълбоко”, казва жената пред Нова телевизия.

Веднъж проникнали в къщата, тримата извършители действали по план. Детето оперирало в кухнята. „То пълни торби с храна от фризера и от хладилника, а те тръгват да тършуват за пари сигурно и за ценности. По едно време аз леко отварям очите и гледам светлинка, и две физиономии клекнали на пода и тършуват нощното ми шкафче, и аз казвам „А, крадци“, Славчо скача, не е много добре със слуха, ама това го чу. Скачаме. Те бягат, а момченцето Славчо се обръща и го хваща за ръката. И то се изплашва и почва да казва: „Тате, тате”. Те влизат и почват да го бият”, спомня си жената.

Боят върху Славчо бил жесток. Удрян е в лицето в продължение на няколко минути.

Само преди два месеца Ани и Славчо отново били жертва на кражба. Почеркът тогава бил същият – откраднати пари и изпразнен хладилник.

Вече без никакви спестявания, възрастното семейство няма надежда да получи парите си обратното. Тримата извършители обаче са задържани.

По публикацията работи: Пламена Сутева