Топ 5 на българите, радващи се на най-голяма популярност в Инстаграм

41
Снимка: Instagram

Най-много последователи в социалната мрежа за споделяне на снимки – Инстаграм – има българката Нина Добрев. Тя има повече от 26,4 милиона последователи. Кои са другите нашенци, радващи се на изключителен успех, показвайки свои фотографии в Интернет, ще разберете в следващите редове.

Първо малко информация за първата в класацията… Николина Добрева, по-известна по света като Нина Добрев, е родена на 9 януари 1989 г. в София, но още на 2-годишна възраст емигрира със семейството си в Торонто, Канада, и придобива и канадско гражданство. Славата я спохожда през 2009 г. с участието й в главна роля в нашумелия сериал „Дневниците на вампира“.

Непосредствено след нея се нарежда варненецът от арменски произход – Филип Киркоров. Той има далеч по-малко последователи от младата филмова звезда Добрев, но цифрата от 5,4 милиона не е за подценяване. Филип Бедрособ Киркоров е роден на 30 април 1967 г. във Варна. Той има българско гражданство, но става известен поп певец в СССР, а по-късно и актьор, композитор, продуцент, народен артист едновременно на Русия и Украйна.

Третата позиция в нашата класация е отредена на Григор Димитров. Един от най-популярните български спортисти в света и най-успешният български тенесист на всички времена, достигнал №3 в световната тенис ранглиста при мъжете през 2017-та, когато отново е отличен за Спортист на годината в България, има повече от 1,04 милиона последователи. До момента е спечелил 8 големи тенис титли. Григор Димитров, роден на 16 май 1991 г. в Хасково, също има повече последователи в Istagram, отколкото фенове във Facebook, и те нарастват с по хиляда всеки ден.

Четвъртата позиция е за Николета Лозанова. Тя има 843 000 последователи. Родена е на 30 ноември 1987 г. в Пловдив, става момиче на годината на Playboy България през 2006 г., а през 2011 г. – съпруга на футболиста Валери Божинов, от когото ражда дъщеря през 2012 г.

Петата позиция е за Димитър Бербатов. Той има 812 000 последователи в Инстаграм. Бербо е от най-успешните централни нападатели 6 Европа. Роден на 30 януари 1981 г. в Благоевград, той става футболист № 1 на годината на България рекордните седем пъти. Бербатов е капитан на Националния отбор по футбол на България от 2006 до 2010 г., когато се оттегля от него. С 48 отбелязани попадения Димитър Бербатов е рекордьор по голове за националния отбор. Футболната му каиера преминава през отборите на ЦСКА, Байер Леверкузен в Германия, Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулън в Англия, Монако, ПАОС, индийския Керала Бластърс, където се отдава и на йога. Баща е на две дъщери.

По публикацията работи: Венета Николова