Реклама на опасни хапчета за отслабване плъзна в Интернет – използвали снимка на Никол Станкулова

82
Колаж: Редакция "Нова Вест"

За измамата с фалшивата реклама на хапчета за отслабване, съобщи самата Никол Станкулова в социалните мрежи. Находчивите търговци използвали лика на красивата синоптичка без нейното знание и съгласие. Тя предупреждава хората, че никога не е използвала медикаменти, за да бъде слаба.

„Моля ви, не си купувайте измислени хапчета за отслабване с моето лице, винаги съм била слаба, не съм пила нищо. Не знам какви боклуци искат да ви продадат“, написа тя.

Станкулова публикува и интервю с нея, в което тя самата споделя, че никога не е давала съгласието си да бъде използвана нейна снимка за рекламиране на медикаменти за отслабване.

Продуктът за отслабване съдържа бета-хидроксимаслена киселина, използва се като терапевтично средство при Паркинсон и Алцхаймер.Според запознати подобни продукти са много опасни за здравето и доброто физическо състояние на организма.

Това не е първата злоупотреба с лицето на красавицата. Още преди години друга компания отново се опита да рекламира подобна отслабваща добавка с лицето на красавицата. Въпреки всичките си предупреждения все пак измамници продължават да трупат пари на база на фалшивия си продукт.

Припомняме, че подобна реклама преди време имаше и с лицето на друга известна личност. Добавка за отслабване с лицето на Десислава заля пазара у нас. Тогава тя също като Никол Станкулова сигнализира, че никога не е ползвала подобни вещества за смъкване на килограми.

По публикацията работи: Венета Николова