Кирил Петков: Човек трябва да си държи на думата, ако иска някой да му вярва

113
Кадър: БНТ

Това коментира съпредседателят на ПП, по повод джентълменското споразумение с ГЕРБ-СДС за ротация на председателството на парламента. Петков заяви и това, че Николай Денков сам е направил подбора на имената в проектокабинета си

Академик Николай Денков сам е посочил членовете на оглавявания от него проектокабинет. Това заяви в ефира на БНТ съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков.

„Единственото, което направихме, е да му дадем мандат да си подреди отбора. Самите лидери в партията си казахме, че не е нужно да бодем очите с много ярко политическо правителство и хората да видят, че си даваме сметка колко сложна е политическата обстановка“, посочи Петков.

Той изтъкна, че предлагат правителство на малцинството като парламентът ще има възможност за пълен контрол, както е по конституция.

Петков коментира още, че не е вярно, че джентълменското споразумение с ГЕРБ-СДС за ротация на председателството на парламента важи само при условие, че двете формации управляват заедно.

„Ротацията беше – законодателна програма и на всеки три месеца с условието шеф на правна комисия и шеф на парламента – нищо друго. Човек трябва да си държи на думата, ако иска някой да му вярва. Тука става въпрос за доверие и ние им дадохме доверие за три месеца“, каза той.

На местните избори в столицата „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Спаси София“ ще имат общ кандидат, каза още Петков.

По публикацията работи: Пламена Сутева