Концесионер каза как тече подготовката на плажа и ще се вдигне ли цената на чадъра и шезлонга

61

С наближаването на летния сезон, идва и време за подготовка на пясъчните ивици. Доста концесионери вече са започнали с подготовката. При положение, че всичко поскъпва, хората се чудят дали и цената на сянката ще стане по-висока това лято

Според концесионера на плаж Крайморие Николай Димитров, ако времето е по-благосклонно, сезонът може да започне още през май. „Плажната ивица е подравнена, започваме пресяване, почистване и обезпаразитяване. Ако времето е хубаво, първите чадъри мога да наредя за ден-два. Ако видя струпвания на хора, ще извикам и спасителите по-рано от договорения 1 юни“, заяви той пред Нова телевизия. И допълни, че заплатите също ще бъдат повишени.

„На всеки плаж е различна цената. Всеки ще си направи сам своя икономически разчет. Има плажове, където таванът на цената е много нисък, а ние над тавана, който заложим по договор, не може да ги отдаваме. Моят таван на цената е 10 лв. Никога в предходни години не съм ги отдавал, но най-вероятно ще ги увелича и аз. В крайна сметка никой не е задължен да ползва чадър и шезлонг. Има и свободна зона. Има и безстопанствени плажове. Всеки обаче може да ползва душовете, тоалетните и медицинска помощ. Ще предложим по-старите договори с по-ниски цени да се осъвременят“, подчерта Димитров.

По публикацията работи: Пламена Сутева