Защо всеки ден не трябва да се яде пържено?

51
Снимка: Pixabay.com

Китайски учени от университета на Чжъцзян откриха връзка между ежедневното ядене на пържени храни и повишените нива на тревожност и депресия.

За това съобщава електронното издание „Медикъл Експрес“.

Резултатите от изследването, което е анализирало здравните досиета на 140 728 души, бяха публикувани в изданието „Протоколи на Националната академия на науките“ в САЩ.

Авторите на проучването са установили, че хората, които са съобщили, че редовно консумират пържени храни, е по-вероятно да бъдат диагностицирани със симптоми на тревожност и/или депресия.

Ръст в симптомите е отчетен при 7-12 на сто от хората, които са съобщили, че редовно приемат така приготвени продукти и по-специално е установено, че по-висок риск има при любителите на пържени картофи.

По публикацията работи: Венета Николова