Проговори бащата на първото мъртвородено дете на Галя – майката на детето Буда

390
Кадър: Нова телевизия

Припомняме Ви, че първи от редакция „Нова Вест“ Ви съобщихме за поредната драма с българска майка и нейното дете. Става въпрос за Галя Танева и синът й, когото тя наричаше Буда, но не желаеше той да има ЕГН и Акт за раждане:

Ще вкарат ли в лудница скандалната Галя Танева – майката на детето Буда, което няма ЕГН и Акт за раждане?

Детето Буда получи ново име, а майка му действително беше настанена в психатрична болница, където се намира и до днес:

Какво се случва с детето Буда и майка му Галя, която смята себе си за Христос?

Пред лечебното заведение на протест срещу действията на държавата и отношението към Галя Танева се събраха нейни приятели, сред които беше й бащата на първото дете, което тя се опитва да роди в домашни условия, но за съжаление това завършва трагично. Ето какво казва той за нея:

„Много ме боли за Галя. Живял съм с нея 2 години, имали сме физическа, емоционална и духовна връзка. Зная какви качества има и абсолютно несправедливо е заклеймена.“

Това каза пред „24 часа“ Боян Граховски, предишен приятел на Галя Танева, която роди вкъщи в село Иван Вазово, а преди дни социалните й отнеха детето. Самата тя е настанена в Психодиспансера в Пловдив.

44-годишният Граховски дойде на импровизирания протест в защита на Галя пред лечебното заведение. Хората, който я подкрепят, нараснаха до 8 души.

„Истината е, че Галя е много интелигентна, но като види нещо, не може да си затвори очите и не приспива морала си“, каза бившият й приятел, от когото през 2016 г. била бременна, но пак заради раждане вкъщи, плодът се задушил.

„Тя може да влиза в конфликтни ситуации. Прагът й на търпимост е много нисък. Ранима е. Изпада в състояния, за които лесно могат да кажат, че е агресивна и неразумна, а тя не е такава. Категорично не е луда“, допълни Граховски. Допълва обаче, че изпадала в истерични състояния.

Твърди, че прекъснал връзката с нея след злополучното раждане през 2016 г. „Спрях да общувам с Галя, трудно ми се получаваше. Но дойдох сега да я защитя. Детето, което й отнеха, не е от мен. Доколкото зная е от някакъв Стоян“, допълни Граховски.

По публикацията работи: Венета Николова