Арнолд Шварценегер: Роден съм в семейство на нацист

108
Кадър: Facebook

Бившият губернатор на Калифорния и световноизвестна звезда в киното Арнолд Шварценегер направи големи признания относно баща си. По негови думи той е бил всмукан от системата с лъжи и измама.

„Аз съм роден в семейство на нацист“ – това каза бившият губернатор на Калифорния и световна филмова звезда Арнолд Шварценегер в интервю за Си Ен Ен. Той многократно е изтъквал семейната си история като пример срещу антисемитизма и омразата.

„Баща ми, както милиони други мъже, беше всмукан от системата с лъжи и измама. Но видяхме докъде води това“, казва Шварценегер в ексклузивното интервю.

„От първо лице съм виждал колко са съкрушени тези мъже, колко беше съкрушен той. Престъпленията, които са извършени… Милиони хора трябваше да умрат и накрая пак загубиха“, коментира актьорът.

Шварценегер е роден в Австрия през 1947 г. и през 1968 г. семейството му емигрира в САЩ. В интервю през март месец Шварценегер отново споменава баща си Густав.

„Това е лесният път на омразата. Изберете живот със сила и се борете с войната срещу вас самите“, каза тогава актьорът, призовавайки за намаляване на речта на омразата.

Коментарите на Шварценегер са по повод нарастващите нива на антисемитизъм и престъпления от омраза на територията на САЩ.

По публикацията работи: Пламена Сутева