Улесняват движението по АМ „Тракия“ заради почивните дни

36
Снимка: Google Street View

От Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), съобщиха за медия „Нова Вест“ за предстоящото въвеждане на временна организация по АМ „Тракия“, заради очаквания интензивен трафик, имайки предвид нареждащите се почивни дни около 1 май. За тежкотоварния трафик е осигурен маршрут по път I-8 София – Пловдив

Утре (петък) и в събота за улеснение на трафика в пиковите часове се ограничава движението на МПС над 12 т между 5-ти и 23-ти км на АМ „Тракия“ в посока Бургас

В петък – 28 април, от 12 ч. до 20 ч., и в събота – 29 април, от 8 ч. до 14 ч., се ограничава движението за тежкотоварни автомобили над 12 т в участъка от 5-ти до 23-ти км на АМ „Тракия“ в посока Бургас. Временната организация е поради очаквания интензивен трафик за почивните дни около 1 май.

В момента движението по мостовото съоръжение при 20-ти км в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента. Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящ ремонт на пътната плоча на селскостопанския подлез при км 20+500 на автомагистралата.

За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона ще се отбиват при 5-ти км в посока Бургас на АМ „Тракия“ по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел“ – при 23-ти км на АМ „Тракия“.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.