С такива приятели не ти трябват врагове: Жена е обвинена в отравянето на 12 свои познати в Тайланд

71
Снимка: Pixabay

Жена в Тайланд е обвинена в това, че е убила 12 свои приятели и познати. Твърди се, че заподозряната е извършила убийствата посредством цианид. Нейното име е Сарарат и е задържана в Банкок след неотдавнашно разследване на смъртта на неин приятел.

Семейството на жертвата се е усъмнило, след като тя е починала по време на пътуване със Сарарат по-рано този месец. След това е започнало разследване и полицията смята, че освен тази жертва, Сарарат е убила още 11 души, съобщава Би Би Си.

Според полицията мотивът за убийствата е финансов. Въпреки това заподозряната отрича всички обвинения.

Преди две седмици обвиняемата е пътувала с приятелка до провинция, западно от Банкок, където са участвали в будистки ритуал за защита на река. Малко след това приятелката й припаднала и починала на брега на реката. По време на аутопсията в тялото й са открити следи от цианид, съобщават от полицията. При намирането й липсвали нейни вещи – телефон, пари и чанта.

Властите заявиха, че другите предполагаеми жертви са починали по подобен начин, но не разкриха повече информация. Според тях убийствата са започнали през 2020 г.

По публикацията работи: Пламена Сутева