Борисов поряза ПП-ДБ: С този подход сутрин рано по телевизорите, няма да получат подкрепа за плаващо мнозинство (ВИДЕО)

122
Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Такъв коментар направи лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов, подразнен от изказване на Андрей Гюров и други представители на ПП-ДБ. 

С този подход сутрин по телевизорите да обясняват, че няма да подкрепят ГЕРБ, а може и с другите, няма да получат подкрепа за плаващо мнозинство. Нещата няма да се получат по този начин. Аз избягвам думите ултиматум, предупреждение, но след като Гюров и кой ли не се изказаха сутринта, и едва ли не Гюров говореше за победата си в парламента, че едва ли не имало парламент заради тях, ние това не можем да им го спестим, защото не е вярно. Парламент щеше да има и без тях. Гюров не е прав – парламент може да има и без тях. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, по отношение на коалиция ПП-ДБ.

„Опитах се да се абстрахирам от сутрешните коментатори. Не сме поставяли ултиматуми“, заяви Борисов, адресирайки думите на депутата от ПП-ДБ Андрей Гюров, че ГЕРБ-СДС поставят ултиматуми към тях за състав на кабинет.

„Aко нямат сериозен план за такъв кабинет, това е опит за изнудване – провалете вашия мандат, скарайте се с всички останали, та да можем след вас да минем и да си говорим с тях. Това правят в момента“, заяви още Борисов.

„Няма срок на търпение. Ще проявим търпение, въпреки обидното им отношение“, подчерта още Борисов.

„Коалиция между двете партии ще е най-доброто за България. А те продължават да говорят за подкрепа с други партии. Да си направят мнозинство с ДПС и да управляват с тях, и да обясняват на избирателите си. Но те шикалкавят за плаващо мнозинство“, коментира още лидерът на ГЕРБ.