Полудя ли съвсем светът: Десетки хора се дегизираха и крещяха като чайки в луда надпревара (ВИДЕО)

124
Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

Необичайно и доста лудо състезание се проведе по крайбрежието на градчето Де Пане в Белгия. Десетки мераклии ентусиазирано демонстрираха уменията си по имитация на крясък на чайка. По крайбрежието на градчето присъстваха около 50 състезателя в странната дисциплина, които се надвикваха, имитирайки чайки. Някои от тях дори бяха облечени като чайки

Тези морски птици са смятани от мнозина за напаст по плажовете, тъй като често отмъкват храна и лакомства от почиващите. Но около 50-те души, включително участници от чужбина, които дойдоха в крайбрежното градче – не мислят така, съобщи Ройтерс.

Ентусиастите, някои облечени в костюми на чайки, показаха завидни умения не само в имитирането на отличителния им крясък, но и в идеално пресъздаване на движенията на тези птици.

Победител в тазгодишната надпревара стана Ярмо – 21-годишен студент по архитектура от Айндховен, Нидерландия. Освен с престижната титла той си тръгна и с малка парична награда, с която обеща да почерпи приятелите си в университета.

По публикацията работи: Пламена Сутева