Oгнена стихия в Лисабон: Има ранени хора, един е скочил от прозорец в паниката (СНИМКИ)

51
Снимка: Pixabay

При пожар в сграда в центъра на Лисабон на разсъмване бяха ранени трима души – двама от вдишване на дим и един от падане. Това разкри председателят на Енорийския съвет на Алваладе Жозе Амарал Лопес.

Пострадалият от падане е жител на втория етаж, който в момент на паника е скочил през прозореца, за да се спаси от пожара. Според Жозе Амарал Лопес състоянието на ранените, които са транспортирани до болница „Санта Мария“, е стабилно. Има и две кучета, които са пострадали при пожара. Сигналът е подаден в 00:08 ч. и след около час борба с пламъците е съобщено, че пожарът, който е започнал в мазето на четириетажната сграда, е потушен.

Гъстият дим, който се разпространил в цялата сграда, принудил пожарникарите да изведат осем от обитателите през балконите, тъй като те не могли да слязат по стълбите на сградата. Като предпазна мярка са били изведени и обитателите на съседната сграда. От евакуираните обитатели всички могат да се върнат в домовете си, с изключение на лицето, което е живяло в мазето, където е избухнал пожарът и където няма условия за обитаване.

Според Луиш Мендонса, местен командир на пожарникарската група, няма никаква сигурност за причините за пожара. На място са били 20 оперативни работници, подпомагани от четири пожарни автомобила.