3 неща, които съхраняваме в дома си погрешно според експерти

113

Експертите споделиха кои са предметите, които могат да привличат отрицателна енергия:

Метла

Спомнете си как са учили нашите баби: за да могат хармонията, мирът и любовта да царуват в къщата, дръжте метлата с дръжката надолу. По-добре е да се вслушате в такива съвети и да ги следвате, казва специалистът по фън шуй Елеонора Девяткина. Според нея всяко нещо притежава лична енергия, която може да е както положителна, така и негативна. Същата метла е незаменимо нещо в къщата. Винаги се е вярвало, че тя не просто мете боклука, но измитат лошото от къщата. Такъв предмет трябва да се съхранява правилно – тогава той ще може да привлече поток от положителна енергия във вашия дом. Специалистът също така съветва да имате само една метла в къщата, в противен случай парите ви просто ще изчезнат от портфейла ви.

Ножици

Със съхранението на остри предмети винаги трябва да се внимава повече, категоричен е специалистът. Например, ножиците никога не трябва да ги оставяте отворени. Вярва се, че ножицата може да донесе нещастие и лош късмет в дома ви. И между другото, ножиците, както ножа, не се оставят през нощта на кухненската маса. Това е много лоша поличба, която води до непрекъснати нещастия и болести, предаде “актуалнобг.“

Рамки за снимки

Въпреки че сме свикнали да съхраняваме снимките си в албуми или дори на компютър, все пак окачваме фоторамките на стената. Елеонора Девяткина съветва винаги да се обръща внимание на състоянието, в което се намират. „Никога не трябва да се чупи, драска или напуква“, съветва тя. Когато купувате фото рамка, обърнете внимание на външния й вид и редовно проверявайте състоянието й у дома. Ако забележите счупване или пукнатина – смело я изпратете в кошчето. Такъв обект привлича негативност, особено към човека, чиято снимка е вмъкната в него. След като вече знаете изброените по-горе вярвания, ще се замислите дали всичко в дома ви е наред.

По публикацията работи: Велислава Велева