Потресаваща случка от наш храм: Превърнаха в паркинг могила с гробове на загиналите за Освобождението (ВИДЕО)

54
Кадър:vbox

Свещеник от Свищов съди собственици на съседен на църквата имот за поругаване на гробове от Освобождението. Той твърди, че след грешка в кадастъра могилата е превърната в паркомясто, а този проблем вече година няма решение.

Задният двор на централния храм „Света Троица” в град Свищов. Традиционно този тип църковни терени са отделени за почит към загиналите през войните или отдалите живота си на църквата. И в този случай е така. „Има гробове на войници, загинали за Освобождението, предаде NOVA.

Единият още стои, а другият е поруган. Изкъртен е бордюрът и върху предполагаемия гроб си паркират автомобилите”, алармира предстоятелят на храма отец Михаил. За това действие свещеникът упреква собствениците на имот в съседство, регулирали като паркомясто част от парцела. Отчето намира всички документи, с които разполага църквата, и вижда разминаване в границите на имотите при приемането на новата кадастрална карта на града.

За коментар за потърсени и собствениците, като коментар обаче е отказан.  От Агенцията към МРРБ отговориха, че не са констатирали непълнота или грешка в кадастралната карта, но имайки предвид факта, че се води дело, те са готови да нанесат корекции, ако съдът реши.