Започва общо изработване на законодателна програма между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Какво ще включва тази голяма крачка? (ВИДЕО)

64
Кадър:Nova Tv

ГЕРБ-СДС, заедно с ПП-ДБ изработват законодателна програма за първата сесия на парламента. Тя ще бъде обвързана с избора на председател на Народното събрание. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 

„Започнахме разговор и за конституционна реформа”, уточни тя след разговори между двете формации. „Това е първа стъпка за нормалност в диалога, за търсене на съгласие. Голяма стъпка е, че имаме общи приоритети. Да се надяваме, че това е стъпка към формиране на мнозинство, което да излъчи правителство”, добави Атанасова.

Започнахме разговор и за конституционна реформа. Убедени сме, че дълбока реформа на правосъдната система би могла единствено и само да се реализира чрез конституционна реформа“, коментира още Атанасова.

„Дали ще има правителство и с кой мандат ще бъде то, зависи от усилията на всички нас. Ние от ГЕРБ-СДС сме убедени, че единственият начин България да излезе от кризите и да преодолее всички предпоставки по пътя за връщане назад, е чрез стабилно правителство и стабилно мнозинство, което да стои зад него“, посочи още тя.

„Това е първа стъпка за нормалност в диалога, за търсене на съгласие. Голяма стъпка е, че имаме общи приоритети. Да се надяваме, че това е стъпка към формиране на мнозинство, което да излъчи правителство”, добави Атанасова.

“Трудността на това което се вижда, ясно показва, че не сме кукли на конци, ако всичко беше лесно, нямаше да я има тази политическа криза,“ добави Христо Иванов от ДБ.

По публикацията работи: Велислава Велева