Костадинов: Да,“Възраждане“ е заплаха, но за националните предатели и чужди агенти

98

От парламентарната трибуна се изказа и лидерът на “Възраждане“, Костадин Костадинов. Той започна своето обръщение с думите, че се обръща само към своите сънародници, тъй като всички в пленарната зала трябва да бъдем само едно – българи.

„Възраждане“ е заплаха за националните предатели.“, добави още той.

„Изминаха десет дни, откакто изборите приключиха. Време за оценка на това, което се случи и създаване на планове за това, което предстои. Знайни и незнайни анализатори, политолози, политици, социолози, наблюдатели и други редови доносници на американското посолство се отдадоха на разюздана и невъздържана кампания срещу 358 000 българи“. Те бяха наречени неграмотници, некадърници, фашисти, невежи, заблудени, плебеи и др. А тези 358 000 българи, сред които съм и аз, искат само едно – да живеем свободно в независима държава“, подчерта той.

„Възраждане“ иска българските граждани да кажат дали искат да приемем еврото, добави още той. Той подчерта, че българите се пробуждат и Народното събрание тепърва ще придобива все по-изявен български облик.

„Нарекоха ни заплаха. Да, „Възраждане“ е заплаха за националните предатели и чуждите агенти“, добави той. „Пратиха ни да запазим българската финансова независимост, за да не допуснем вкарване на страната във войната в Украйна, да предоговорим отношенията си с ЕС, да не допуснем фалит на държавата и да защитаваме навсякъде българския национален интерес“, подчерта Костадинов.

След като отново посочи основните приоритети на политическата формация, той бе категоричен, че партията е готова да разговаря за тях с всички останали партии в НС. „Защото, дори и да не уважаваме останалите народни представители, ние уважаваме техните избиратели”, категоричен беше Костадинов.

По публикацията работи: Велислава Велева