Политика

Карадайъ отправи важен призив към всички партии от парламентарната трибуна

По неговите думи, нито една партия не трябва да управлява самостоятелно, а желанието на народа и неговото послание е ясно – политиците да седнат на масата за преговори и да започнат да говорят. Той добави, че  нужно всеки ясно да постави своите цели и политика на масата за преговорим без да се залага на среши пред камери.

“Днес отново сме поставени пред изпитание – избиратели и цялото ни общество, политици и всички институции. Обществото е със същото недоверие към всички органи и институции“. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната на парламента.

Може ли да се направи така, че с това Народно събрание да се постигне стабилност в управлението и да заложим на европейското развитие на страната? Категорично да! Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в първата си реч пред 49-ото Народно събрание, и отправи призив към останалите партии.

“За целта всички участници ясно трябва да изразят готовност за диалог. Без да го превръщат в поредната пиар акция, в безсъдържателно говорене и показност пред камерите. Нужно е честно и отговорно всеки да очертае приоритетите и политиките, които предлага. Сядайки на масата за преговори, диалогът да е за приоритети и политики. Да е за достойното евроатлантическо бъдеще на България,“ заяви Карадайъ.

“Подчинихме предизборната си кампания на мотото за разум, отговорност и диалог. Много политически субекти се занимават със собствените си пробелеми, не с проблемите на хората. Вместо да поставят приоритетите и начините за постигане на целите, анагжират хортата с безпочвено безсъдържателно говорене. Честно и отгвороно е всеки да начертае политиките, които предлага. Диалогът да е за достойно евроатлантическо бъдеще на България. Не е необхдоимо да залагаме на срещи пред камери, а на начертаване на план за действие с конкретни резултати. Залагаме бъдещето на страната на несигурност, хората не само ще продължат да изпитват недоверие, но ще изгубят и малкото търпение, което им е останало. Има ли време за това? Категоричният отговор е да. Нуждно е да проявим отговорността, да надскочим собственото и партийно его. Постоянно да работим за хората и общото благо на обществото. Приоритетите на страната да станат приоритети за нас. Да изведем с общи усилия България от кризите, да получим от ЕС подкрепата, която ни се полага. Да работим за Шенген и еврозоната, за да бъде сигурно общото ни бъдеще кто народ и държава, отбеляза председателят на ДПС.

Според него е задължително приемането на нов бюджет. Като уточни, че за целта е нужен редовен кабинет. И добави, че една от основните задачи на новия редовен кабинет е подготовката и провеждането на местни избори.

По публикацията работи: Велислава Велева

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • България

Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Мъжките суичъри в дамските тоалети – вижте защо са толкова популярни

Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Пазарувай от вкъщи бързо и удобно

Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Маркучи за въздух: Какво трябва да знаем и как да изберем?

Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…

преди 4 месеца
  • Спонсорирани

Обувки за детската градина: Осигурете комфорт и безопасност за вашето дете

Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…

преди 10 месеца
  • Спонсорирани

Защо да наемем компактна кола за краткосрочно пътуване

Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…

преди 10 месеца