Иззеха 1000 кутии с цигари, умело скрити в камион за детски играчки

52
Снимка: ''Агенция Митници''

20 000 къса, или общо 1000 кутии контрабандни цигари иззеха митническите служители на Митнически пункт Лесово при проверка на камион с детски играчки. За това съобщиха от пресцентъра на “Агенция Митници“.

Товарният автомобил с чужда регистрация пристига на МП Лесово на 05.04.2023 г. късно вечерта на входящо трасе от Турция. Водачът, румънски гражданин, е декларирал, че превозва детски играчки от Турция за Румъния през България. По метода „анализ на риска“ митническите служители на МП Лесово селектират превозното средство за щателна проверка. В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите установяват зона в товара с подозрителна плътност.

При последвалата физическа проверка е открит сред декларираните детски играчки в товара палет с кашони, съдържащи общо 20 000 къса (1000 кутии) кутии цигари без български акцизен бандерол. Контрабандните тютюневи изделия са задържани. Срещу водача на товарния автомобил е съставен акт за установеното административно нарушение.

13 опита за контрабанден внос на цигари са пресечени от митническите служители на МП Лесово само през последната седмица. Нарушителите са 4 български граждани и 9 чужди граждани.

По публикацията работи: Велислава Велева