Възрастна жена забравя чанта, пълна с пари, в градския транспорт. Има ли историята щастлива развръзка?

153
Снимка: Редакция "Нова Вест"

В ранния предиобяд вчера възрастна жена забравя дамската си чанта, в която има 850 лв. Тя веднага се свързва с диспечерите на автогарата и отива на последната спирка на автобуса, в който се е возила. Там обаче я посрещат с чантата й, но без нейното съдържание. По-интересно е кой е изпразнил чантата на възрастната жена.

Вчера около 10:45 ч. във Второ Районно управление – Бургас е получено съобщение от 77 годишна жена от бургаския квартал «Черно море» за това, че малко по-рано, слизайки от автобус №12 на спирката до Автогара «Запад», установила, че забравила дамската си чанта на седалката в автобуса. В чантата се намирала сумата от 850 лв.

Пенсионерката се свързала с кондукторката на автобуса, чрез диспечерите на автогарата, като отивайки до последната спирка в к-с «Славейков» получила чантата си, но без паричната сума в нея.

В резултат на бързите полицейски действия е установен извършителя на кражбата – това е 79 годишен бургазлия, който направил пълни самопризнания и върнал сумата от 550 лева. Останалите 300 лв. бургазлията успял да изхарчи за лични нужди.

Работата по случая продължава.