Започват протести на близки и роднини на 20-дневното бебе, което беше изписано със счупен крак

83
Кадър: vbox

Близки и роднини на 20-дневното бебе, което беше прието с жълтеница и изписано със счупен крак от болницата в Благоевград, излязоха на протест пред неонатологичното отделение. припомняме ви, че след случая стана ясно, че при направени проверки в лечебното заведение, не бяха установени нарушения.

Роднините на бебето се събраха пред родилното отделение на благоевградската болница с настояване виновните за случилото се да бъдат наказани. Те искат и среща с ръководството на болницата. Така среща обаче не беше възможна, тъй като директорът д-р Огнян Митев отсъства поради здравословни причини.

По случая с бебето, изписано от болница със счупен крак: Няма нарушение на лекари или медицински сестри

Близките на бебето се срещнаха обаче със заместник-директора на болницата, който им обясни, че проверките по случая все още не са приключили. „Искаме да разберем кой му счупи крака – да излезе и да си каже, а не да лъжат, че сме ние, ако не – болницата да се съди. Пет дни никой не дава обяснение и се крият. Пият и бият бебетата, не обръщат никакво внимание“, каза Вера Георгиева, майка на бебето.

От ръководството на болницата изразиха своите съмнения, че счупването на крака на бебето е станало още вкъщи преди да е било настанено в лечебното заведение. Роднините обаче са категорични, че няма да спрат протестите докато виновните не бъдат наказани.

По публикацията работи: Велислава Велева