ПП-ДБ с първи официален коментар: Окончателно ще подкрепи ли мандат на ГЕРБ? (ВИДЕО)

142
Кадър: Facebook/Дневник

Днес се състоя първата пресконференция на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“, след провелите се избори на 2 април 2023 г.

Всички партии в коалицията са взели решение, че няма да подкрепим правителство с мандат или участие на ГЕРБ. Това обяви съпредседателят на ПП Асен Василев на първата пресконференция на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ след изборите, провели се на 2 април.

Асен Василев заговори за това, че има „системен проблем в провеждането и отчитането на изборите“. По негови думи в нормална европейска държава трябва да се научим да провеждаме честни и свободни избори.

„Нашето решение да не подкрепим кабинет на ГЕРБ-СДС, е на база на ценности. Но ще работим по политики с всички партии и коалиции“, обяви съпредседателят Кирил Петков.

„Българските граждани трябва да са сигурни, че когато гласуват за нас, това, което обещаваме – ще го спазваме. Обединихме се, че ще работим по политики с всички партии”, каза Кирил Петков.

Атанас Атанасов, който е председател на ДСБ, от своя страна заяви, че решението на Националното ръководство на партията е, че не могат да подкрепят правителство, „кадрувано от Бойко Борисов”.

Съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов потвърди общата позиция на коалиция за първия мандат. „Обединението ни има потенциал”, посочи той.