Неизвестни лица с опит за саботаж в сградата по вдигане на тежести на националите ни (СНИМКИ)

88
Снимка: Facebook/ Bulgaria Weightlifting ·

Неизвестни извършите се опитаха да направят саботаж в залата по вдигане на тежести в столичния квартал „Дианабад“. За това ни информираха от Българската федерация по вдигане на тежести.

Злосторниците блокираха входа на залата, която е собственост на Национална спортна база. В нощта на четвъртък срещу петък ключалката на входната врата е била затапена. В нея е поставено моментно лепило, след което е счупен ключ, за да бъде бъде блокиран достъпът. Наложи се извиканият специалист-ключар буквално да счупи бравата, за да може вратата да бъде отворена. Всичко това забави работата на националните ни състезатели, информираха още от централата.

По-късно днес от 15.00 часа в „Дианабад“ ще бъде проведено контролно на част от националите, за да бъде определен съставът на България за Европейското първенство за мъже и жени в Ереван, Армения (15-23 април).

„Дори не мога да определя какви са целите на тези хора“, коментира президентът на Българска федерация по вдигане тежести Ариф Маджид, който наскоро замени Неделчо Колев.

По публикацията работи: Велислава Велева