България

Адвокатът на детето, участвало в клипа с “инфлуенсърите“: Ще настоявам за най-тежко наказание, извършеното е изключителен цинизъм (ВИДЕО)

Димитър Киров коментира, че в момента момчето е потиснато.По неговите думи, момчето е в такова състояние, че няма този инстинкт да откаже нещо такова. Той добави, че тези хора са знаели много добре какво правят и са знаели, че с малко натиск, той ще поддаде и няма да им откаже. 

 

Адвокатът на семейството на момчето, заснето в унизителния клип с Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката, посочи, че на младежа е оказано психологическо насилие.

„Гледанията на клипа вече минават милион – състоянието му няма как да е добро. Както неговото, така и на семейството му. Младежът е в състояние, че реално няма психическата възможност да откаже на подобен натиск”, добави той. По думите на Киров замесените в клипа са били напълно наясно какво извършват. „Това е чисто психологическо насилие, което му е оказано. Нямал е възможност и сила да откаже”, смята адвокатът. Той ще настоява за възможно най-тежкото наказание за замесените.

На този фон и прокуратурата ще поиска днес съдът да наложи най-тежката мярка „задържане под стража” на Емили Тротинетката, Чеченеца и Тошо Куката. Срещу тримата в четвъртък беше повдигнато обвинение за хулиганство.

Вече стана ясно, че Петко Караилиев – Чеченеца има условна присъда от 2017 година. Изпитателният ѝ срок е изтекъл през 2021 г. и към момента той се води реабилитиран. Тодор Чалъков – Тошо Куката има седем присъди като непълнолетен и заради това не е лежал в затвора. Към момента районният прокурор на Пловдив Петър Петров подчерта, че събраните доказателства не установяват принуда или заплаха спрямо момчето, участващо в унизителния клип. Обвиняемите са заплашени от затвор до пет години.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Вeлислава Велева

Скорошни постове

  • Любопитно

„Действал е като агресивен телбод“ – ученият Майкъл Коутс за новооткрити останки на праисторическо същество

Открити са вкаменелости на същество, за което се смята, че е живяло преди динозаврите, информира…

преди 20 часа
  • Любопитно

Бързо, лесно и вкусно – рецепта за кайсиеви кексчета с бадеми и маскарпоне

Как да приготвим кексчета с кайсии, бадеми и маскарпоне? Необходими продукти: 1 бакпулвер 1 ч…

преди 21 часа
  • Крими

Телефонните измами продължават – арестуван е мъж в Пловдив

63-годишен мъж е обвинен в телефонна измама, чрез която е получил 5300 лева от възрастна…

преди 21 часа
  • Крими

Задържан е мъж, откраднал диамантен пръстен в центъра на София

52-годишен мъж е обвинен в кражба на пръстен на стойност 16 200 лева. На 29.06.2024…

преди 21 часа
  • Свят

Разпуска се ислямистката групировка „Джемаа Исламия“

Днес беше обявено разпускането на ислямистката групировка "Джемаа Исламия", обвинявана за смъртоносните бомбени атентати на…

преди 22 часа
  • България

Фармацевти в Добрич излязоха на протест

В област Добрич настана смут. Фармацевти излязоха на протест. Аптеките преустановиха дейност с пациенти в…

преди 22 часа