Циклон ще ни донесе дъжд за Великден: Кога да очакваме затопляне?

178
Снимка: Pixabay

Според прогнозите на синоптика Петър Янков два циклона ще преминат над страната ни, като валежи ще има и навръх Великден. Според синоптика можем да се надяваме на постепенно затопляне чак от 20 април

Април месец се пошегува с нас и ни донесе сняг, ниски температури и студен вятър. Синоптикът Петър Янков прогнозира в ефира на Bulgaria ON AIR, че температурите в следващите дни ще се задържат средно между 9 и 15 градуса, а валежите ще бъдат често явление.

„Събота и неделя в София максималната температура ще бъде 9 градуса, ще превалява в западните и южните райони. В неделя обстановката няма да се промени съществено – температурите ще бъдат между 9 и 14 градуса“, посочи Янков.

От краткосрочната му прогноза стана ясно, че подобно ще се задържи времето и през следващата седмица, като интензивни валежи ще има в понеделник и вторник.

„Виновник за тези валежи ще бъде циклон с център над Гърция, който ще премине през нашето Черноморско крайбрежие. Нов циклон следващата събота и неделя ще бъде виновник за валежи на Великден. Очертават се валежи за празника“, съобщи синоптикът.

„След 20 април се очаква постепенно затопляне и температури, надхвърлящи 15-градусовата бариера. Дотогава няма да надвишават 14-15 градуса в традиционно най-топлите сезони“, каза още Янков.

„Ако видите хора, които се радват на дъжда, това са или влюбени хора, или синоптик, чиято прогноза се сбъдва“, завърши с усмивка синоптикът.

По публикацията работи: Пламена Сутева