Костадинов след изборите: Има три варианта за правителство (ВИДЕО)

93
Кадър: Facebook/Възраждане

Днес се състои първата пресконференция на „Възраждане“ след проведените парламентарни избори на 2 април 2023 г.

На пресконференцията присъстват: д-р Костадин Костадинов – председател на „Възраждане“; Цончо Ганев – зам.- председател на „Възраждане“; адв. Петър Петров – зам.-председател на „Възраждане“; инж. Николай Дренчев – организационен секретар на „Възраждане“; Деян Николов – секретар на структурата на „Възраждане“ в град София.

Костадин Костадинов благодари на хората гласували за „Възраждане“ и заяви, че партията ще работи за още по-високи резултати на следващите избори.

„Няма да спрем да работим в посока възстановяване на свободата и независимостта на българската държава“, обяви лидерът на „Възраждане“.

„Към настоящия момент като че ли българските граждани не успяха да разрешат политическата криза. Не е невъзможно да има правителство. Напротив. Има даже три варианта за правителство. Единият от тях, след вчерашното изявление на ПП, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ, стана малко вероятен. Той е всъщност най-логичният, защото двете основни евроатлантически формации в България – ПП-ДБ от една страна и ГЕРБ-СДС, могат съвсем спокойно да създадат едно правителство, с мандати, които надхвърлят 130, но това, след вчерашното изявление на ПП, беше вече елиминирано като вариант. Има втори вариант, обаче, който обединява ПП с „доносническа България“, от една страна, БСП от друга страна, ИТН от трета страна, и с добавка от ДПС – отново евроатлантически формации с общи ценности, отново общи геополитически виждания. Има и трети вариант за правителство – ГЕРБ, ДПС, ИТН и БСП. Тук може би проблемът, че бъде, че от БСП заявиха категорично, че няма да правят коалиция с ГЕРБ, но от друга страна няма невъзможни неща в българската политика. Българските избиратели са се нагледали на всичко и по тази причина едва 40% от тях гласуваха на изборите, а останалите не вярват в политическата система и в българската държава“, заяви Костадинов.

„Позицията на „Възраждане“ е ясна. Единственият кабинет, който ще подкрепим е кабинет с мандата на „Възраждане“. Готови сме със състав на МС. Имахме такъв и преди“, добави Костадинов.