Историята на фамилията с най-много кръвосмешения в САЩ: Някои от представителите й общували с лай и сумтене (ВИДЕО)

205
Кадър: Youtube/Mortal Faces

Семейството с най-много кръвосмешения в Америка, води началото си от двама еднояйчни братя близнаци, чиито деца се оженили помежду си. С това фамилията си е навлякла генетични дефекти, които водят до това някои от представителите й да сумтят и лаят, вместо да говорят. Това е историята на фамилията Уитакър в Западна Вирджиния

Спокойното семейство Уитакър е израснало в разрушен имот в Од, Западна Вирджиния, и е известно с това, че някои от представителите му общуват чрез сумтене и лай, съобщава Daily Mail.

Семейната история на кръвосмешение започва, като децата на близнаците Хенри и Джон Уитакър се женят и имат първото си дете през 1937 г.

Режисьорът Марк Лайта хвърли светлината на прожекторите върху семейството в кратък документален филм, давайки гласност на различните борби, през които роднините са преминали. Те са се сблъсквали с умствени и физически аномалии през целия си живот.

Един от членовете на семейството, Рей, изглежда страда най-много и беше показано как развълнувано общува с Марк Лайта чрез странни шумове, докато му показва предмети в дома си по детски начин.

През април миналата година режисьорът отново посети семейство Уитакър, с което за първи път се запознава през 2004 г. и заснема през 2020 г.

Лайта казва, че генетичните усложнения на семейството са причинили множество поведенчески проблеми, описвайки ситуацията като такава „извън контрол“.

Въпреки всичко съседите много подкрепят семейството, което живее в Од от поколения, и го защитава от външния свят.

Първият път, когато Лайта се приближава до семейството е в началото на 2000-те години, когато първоначално го посрещнали съседи-„защитници“ с пушка.

Daily Mail проследи няколко свидетелства за раждане, които показват, че родственото кръстосване на семейство Уитакър е започнало с братята близнаци Джон и Хенри Уитакър през 1887 г.

Експерти твърдят, че вътрешносемейните отношения биха могли да причинят някои от здравословните състояния, с които все още се борят живите членове на семейството.

Много членове на семейството са страдали от сърдечен удар, като двама не са преживели ранна детска възраст.

Джон се жени за собствената си първа братовчедка Ада Ригс – дъщерята на Мери Пъркинс, която е сестра на майката на Джон и Хенри Елиза.

Ада и Джон имат девет деца, включително Грейси Ирен Уитакър, която е родена през 1920 г.

Братът на Джон Хенри се жени за Сали Бъртън и те имат седем деца, включително Джон Емори Уитакър, роден през 1913 г.

Грейси и Джон са първи братовчеди, но се женят през ноември 1935 г. и имат първата си дъщеря Ейлийн Вайълет Уитакър през 1937 г.

Айлийн била първото от 15 деца, които двойката имала, като няколко бяха заснети за документалния филм през 2020 г.

Тя почина през юни 1997 г., след като получи инфаркт и имаше син на име Франки от съпруга си.

След това двойката има момченце, Емери Лий Уитакър, през 1938 г., което умира месец по-късно след боледуване от пневмония.

Барбра Уитакър е родена през септември 1940 г. и изглежда не се е омъжила, преди да умре след кратко боледуване през октомври 2008 г. Некролог показва, че тя е починала в болницата „Сейнт Мери“ в Хънтингтън и е описана като домакиня, която обича пикниците със семейството си.

Не се знае много за следващите две сестри, Нани Лу Уитакър, родена през 1942 г., и Кони Джийн Уитакър, родена през 1943 г. И двете са женени и все още живеят в Лоу, като Нани Лу губи съпруга си Уилям, по-късно се омъжва повторно за мъж на име Леонард, а Кони живее със съпруга си Джеймс.

Фреди Лий Уитакър е роден през 1944 г. и участва в документален филм, създаден през 2004 г., и е част от семейния портрет заедно с брат си Рей. Той почина през май 2013 г. след дълго боледуване и е погребан близо до семейната къща в Од. Не е ясно дали заболяването му е свързано с генетичните му усложнения.

Друг член на семейството е Лорен Уитакър, която е родена през 1946 г. и има един син на име Тими Уитакър, роден през 1979 г.

Мери Маделин Уитакър е родена през 1948 г. и е починала на следващата година, въпреки че не е ясна причината за това.

Джон Уейд Уитакър почина през 2022 г., след като се роди през 1950 г. и имаше пет деца, няколко внуци и един правнук. Той претърпя дълга битка с рака и почина с любящата си съпруга София до себе си и беше обгрижен в хосписната къща Бауърс.

Бети Ан Уитакър пък е обещала на майка си, че няма да се омъжи и планира да се грижи за своите 14 братя и сестри. Тя е родена през 1952 г. и участва много в документалния филм, като се грижи за пазаруването, за да гарантира, че членовете, живеещи в малкия запуснат имот, ядат достатъчно.

Дани Рей Уитакър, известен като Рей, е роден една година след Бети и съставлява голяма част от документалния филм.

И той, и Лорен изглеждат неспособни да говорят и само мърморят, но затова пък други членове на семейството могат да говорят от тяхно име.

Превод и редакция: Пламена Сутева