Борисов извънредно: Разкри кои партии ще покани на разговор за правителство (ВИДЕО)

285
Кадър: Facebook/Бойко Борисов

Три дни след провелите се избори, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и представители на ръководството на партията дават брифинг днес. Очакванията са Борисов да обяви следващите ходове на ГЕРБ и да очертае възможностите за съставяне на редовен кабинет

Бойко Борисов благодари на всички хора, които са подкрепили ГЕРБ-СДС на изборите, извеждайки ги над „основните им опоненти“.

„Единственото, което трябва да излъчи това НС, е редовно правителство, каквато и да е цената. В противен случай нови избори и риск за парламентарната демокрация. След като има едно състезатели, има победители и победени. Аз по-малко съм губил избори и повече съм печелил. Затова избягвам да говоря първите дни. Едни отчитат своите победи, а другите своите загуби, но всичко продължава“, каза Борисов.

„Обръщам се към лидерите на партиите. По време на кампания се чертаят разделителни линии, но след изборите в демократичния свят, ако не стига на една партия да събере 121 депутати, се правят коалиции. Нашите естествени партньори са партиите, които са в зоната на тези, които подкрепят Украйна, на тези, които подкрепят влизането ни в Шенген“, заяви Борисов.

„Ще поканим абсолютно всички партии, които българският народ е изпратил в парламента“, обяви Борисов.

„За политики ще говорим само с партиите, които решат да участват в редовно правителство. Обръщаме се към най-голямата, защото това би било най-стабилно. Българите казаха без ГЕРБ не може, но и без ПП-ДБ не може. Личните ни чувства нямат никакво значение“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов каза още, че без редовна власт, ГЕРБ-СДС няма да подкрепи проектобюджет.

„Добре дошли са дори и „Възраждане“. Не трябва да бъдат подценявани. Много вишисти са гласували за тях. Трябва да работим с всички, които българските граждани са избрали. На повече въпроси няма да отговарям днес. Моята цел е да се обединяваме в името на държавата.“, обясни Борисов.