След като Чеченеца и Емили-Тротинетката разходиха на каишка момче със специални потребности: Прокуратурата се задейства

2410
Kадър: Facebook/Milen Gotti

Районна прокуратура – Пловдив се самосезира и образува досъдебно производство за хулиганство, извършено спрямо момче със специални образователни потребности. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив за медия „Нова Вест“

Днес, 5 април 2023 г., Районна прокуратура-Пловдив се самосезира по публикуван видеоклип в медиите и образува досъдебно производство за извършени хулигански действия прямо момче със специални образователни потребности. Според излъчения материал това се е случило на публично място в търговски обект в гр. Пловдив, а кадрите са били разпространени в социалните мрежи.

Видео с болно дете на каишка разтърси социалните мрежи. Замесени са Чеченеца и Емили Тротинетката

Наблюдаващият прокурор е дал указания за извършване на разпит със заснетите във видеоклипа лица, за установяване на тяхната самоличност и тази на момчето, както и дали по отношение на него е била прилагана принуда. Изясняват се причините за извършване на деянието.

Срокът за приключване на разследването е двумесечен.

Става въпрос за видеоклипа в социалните мрежи, на който се вижда как „Чеченеца“, „Тошо куката“ и „Емили-Тротинетката“ водят момче на каишка в пловдивски мол. Бивша учителка твърди, че е майка на човека в ролята на куче, и че всъщност става въпрос за гавра с момче със специални потребности.