Разходите скачат: Колко ще похарчи българинът по Великден?

49
Снимка: Pixabay

Тази година разходите за Великден ще се повишат, заради покачването на цените на повечето стоки. Миналата година повечето българи са похарчили над 148 млн. лв. за четирите празнични дни. Сега се очертава разходите да се скочат до 400 лв. за храна, пътувания и почивки по Великден (като това са максималните стойности)

Харчим до 400 лв. за храна, пътувания и почивки по Великден. За близо 90% от българите това ще е максималният бюджет за празничните дни, като разходите при повечето от тях няма да надвишават 200 лв., показва проучване сред потребителите у нас, съобщава Нова телевизия.

Миналата година за четирите празнични дни българите са похарчили над 148 млн. лв. Очакванията са заради по-високите цени – разходите тази година значително да се повишат.

По-голямата част ще изкарат празника у дома. Като на гости – при роднини и приятели, ще пътуват едва 15 %, а 3 на сто ще празнуват в ресторант, показва проучване. Близо 69% от анкетираните ще ограничат покупките си само до храна. Как да планираме разходите си по време на празниците съветите на експертите обобщи Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.

По публикацията работи: Пламена Сутева