За малките жестове с голямо значение: Контрольорка отправя мили думи към всеки пътуващ в градски транспорт

97
Снимка: П.Александорв

Дребните жестове или постъпки, че могат да значат много за някого. Именно подобно действие е променило деня на мъж от Стара Загора. Той споделя за случката, която го е накарала да се замисли, и която го каза да не губи надежда в добрите жестове и хора около нас.

 

На пръв поглед ситуацията изглежда съвсем нормална за ежедневието ни, но в последните години влиза в категория „изненадващи“ и правещи впечатление.

„Какво ми направи впечатление днес сутринта при качването ми на автобусна линия #3 от спирката на ОДМВР. Контрольорката на всеки един човек пътуващ по линията, лично идваше до него и  преди или след проверка на карта,билет или каквото трябва, пожелаваше  на  абсолютно всеки лично  с усмивка на лице  „Добро утро! Хубав ден да имате ви пожелавам!“, разказва той.

По повод неочакваните и мили послания, Пламен Алксандров пита какво се случи с хората и с нормалното човешко отношение и защо такива хора са изключителна рядкост? Той добавя, че да трябва хората се поздравяват хората просто така, вместо да са намръщени и набурсучени като градоносен облак, всеки замислен и окахърен с ежедневните си ангажименти.
“Нима подобно отношение вече трябва да ни прави и оставя такова впечатление?
Нарочно скривам лицето на жената защото може да не иска да бъде популяризирана…
Да бъде жива и здрава сърдечно и пожелавам. Просто се усмихвайте и поздравявайте по-често ей така…без причина. Не коства много но е прекрасно.“, добавя още той.
По публикацията работи: Велислава Велева